maanantai 6. huhtikuuta 2015

Luomukaritsan viulu

Lähetin miehen ostamaan luomukaritsan viulun, kun semmoisia oli tarjouksessa.

Viulu oli pakastettu ja sai sulaa jääkaapissa keskiviikosta sunnuntaihin, jolloin otimme sen pussista ja laitoimme marinadiin. Marinadissa oli sitruunamehua (puolikas sitruuna), rypsiöljyä, basilikaa, minttua, rakuunaa, silputtua valkosipulia (3 kynttä) ja suolaa.

Paisti sai marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään, jolloin se otettiin aamupäivällä lämpiämään ja laitettiin puolen päivän aikaan uuniin reiluksi pariksi tunniksi. Lämpö oli alkuun 220 astetta puolisen tuntia ja sen jälkeen 150 asteessa, kunnes mittari näytti 78 astetta. Paisti käärittiin folioon ja jätettiin noin tunniksi vetäytymään.

Kastikkeeksi tein olutkastikkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti