perjantai 1. tammikuuta 2016

Täytekakkupohja Vegaaninen

1,5 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
0,75 dl rypsiöljyä
1,1 dl omenasosetta
hyppysellinen vaniljajauhetta (tai 1 tl vaniljasokeria)
1,5 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl vissyä
  1. Rasvaa ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija n. 24 cm) ja laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sekoita sokeri, suola, rypsiöljy, omenasose ja vaniljajauhe. Anna seoksen odottaa viisi minuuttia, jotta sokeri ehtii sulaa.
  3. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe.
  4. Kun uuni on kuuma, kaada ensin puolet jauhoista nesteiden sekaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot sekä vissy  ja sekoita tasaiseksi. Muutama pieni paakku taikinassa ei haittaa, joten älä sekoita liian kauan, jotta taikina ei sitkostu ja jotta vissyn kuplat eivät pääse karkaamaan.
  5. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja laita uuniin paistumaan n. 30 minuutiksi.
  6. (Kun aikaa on kulunut parikymmentä minuuttia, peitä kakku leivinpaperilla, jotta sen pinta ei pala.)
  7. Anna kakun paistua kypsäksi. Kakku on valmis
    • kun se on hieman irronnut vuoan reunoista,
    • kun sen pinta pompahtaa takaisin, kun siihen tökkää sormella ja/tai
    • kun siihen työnnettyyn puutikkuun tai veitseen ei jää ulosvedettäessä taikinaa.
  8. Ota kakku pois uunista ja anna sen levätä vuoassaan kymmenen minuuttia. Kumoa tai irrota kakku vuoastaan tämän jälkeen ja anna jäähtyä täysin ennen leikkaamista.
Tästä pohjasta tuli tosi matala. Annos kannattaa tuplata, vaikka tällä kertaa se taitaa kyllä riittää.


Ohje on alunperin julkaistu Kamomillan konditoria -blogissa .

Kuvia kesän 2015 mansikkakakusta, jonka pohjan tein uunipellillä kaksin- tai ehkä jopa kolminkertaisena.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti